Anja Hitz: “Den dag vi døde”

“Sådan. Det er sådan, mennesker gør. Fortæller hinanden om deres liv.”

Anja Hitz ‘s stærke, realistiske ungdomsroman “Den dag vi døde” er vi på en efterskole. Vi følger tre unge mennesker i en periode af deres liv, hvor livet udfolder sig. Livet står åbent, erfaringer skal gøres, chancer skal tages, hemmeligheder deles – men samtidig har de fleste en tillid til forældre/voksne/autoriteter.

“Den dag vi døde” tager en drejning, som jeg ikke vil afsløre, men grebet er effektivt. Romanen er indfølende om den første kærlighed, usikkerhed, venskab, efterskoleliv. Det er også en roman om tillid, ansvar, skyld og tilgivelse. Romanen er fiktion, men tager afsæt i en virkelig hændelse. 

“Den dag vi døde” er oplagt til undervisning i fx 8. klasse. Den er let at læse, men har meget på hjertet, og er god at spejle sig i. Forestiller mig, at eleverne vil være optaget af spørgsmålet: Er det ok at skabe fiktion over en virkelig hændelse?

Hitz har skrevet den skønne serie “Mig og min papfamilie”. Jeg kunne også godt lide Hitzs finurlige ungdomsroman “Sol Solo Superglue”. Hitz kan noget med personer.

Tak, ABC Forlag 🌊

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s