Trine Bundsgaard: “Hvis vi var en almindelig famile”

“Tit er mælken god nok alligevel. En sjælden gang ikke. Det er så i dag, men der er saftevand til, og mor foreslår, at vi synger en julesang, selvom det ikke lige er årstiden.” Ingeborg har snart fødselsdag. Mor er blevet fyret, og far er blevet smidt ud af familien, fordi han drikker.

Trine Bundsgaards roman “Hvis vi var en almindelig famile” er en hjertevarm fortælling. Den fortæller, at man ikke er alene. Romanen giver et indblik i et dysfunktionelt familieliv, som sjældent bliver beskrevet til målgruppen fra cirka 4. klasse. Grebet med en unavngiven fortæller er godt, og vil give anledning til samtale. Er det en dreng? En pige? Det kærlige blik på den muslimske familie er befriende. Dejligt, med en ikke karikeret beskrivelse af en lærer.

Det kan være svært at finde klassesæt til 4.-5. klasse – her er et godt bud! Mette Sø arbejder på lignende vis i “Sommergræs, vinterorm” med kønnet. Hvis du var glad for Mette Eike Neerlins “Hest, hest, tiger, tiger” finder du også noget af det samme her. Tak, Forlaget Gyldendal for bogen.

One thought on “Trine Bundsgaard: “Hvis vi var en almindelig famile”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s