Ernest Hemingway: “Om at skrive”


“Hvis en prosaist ved tilstrækkeligt om det emne, han skriver om, kan han udelade visse ting, som han meget vel ved, og læserne vil alligevel, hvis skribenten er sanddru nok, få den samme stærke følelse af disse ting, som hvis forfatteren havde indført dem i sin bog. Den værdighed og majestæt, der præger et isbjerg, skyldes at kun en ottendedel af det løfter sig over vandet.” “Om at skrive” er en samling af Ernest Hemingways refleksioner om det at skrive, at være skrivende, at være forfatter. Bogen er udpluk fra romaner, breve og interviews.

Jeg er ikke forfatter, men der er ingen tvivl om, at bogen er en sand guldgrube – også for den læsende. Det er virkelige interessante betragtninger, om netop det at skrive, være skrivende og forfatter. EH lægger ikke fingrene imellem. EH er til tider fræk og meget selvbevidst – men han har noget at have det i. Som en ekstra bonus leveres en masse inspiration til værklæsning.

Er man optaget af skriveprocesser, vil jeg også anbefale Karl Ove Knausgårds “Hvorfor skriver jeg”, og Patti Smiths “Hengiven – Om at skrive”. Hvis alt går vel, så besøger vi Hemingsways hus i Key West på torsdag! Tak til Lindhardt og Ringhof for at blive Hemingwayklar!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s