Camilla Kaj Paulsen: “Nour og Nora fejrer Eid”

Eid Mubarak. I disse timer fejrer muslimer verden over, at Ramadanen er færdig. 30 dages faste er slut.

I kultursociolog Camilla Kaj Paulsens billedbog “Nour og Nora fejrer Eid” er (danske) Nora og hendes mor inviteret hos muslimske Nours familie, der skal fejre Eid.

Billedbogen er oplagt til biblioteksundervisningen, kristendomskundskab, generel samtale i forhold til højtider i forskellige kulturer. Bogen stiller fine spørgsmål undervejs, så en samtale let kan skydes i gang om kulturforskelle og -ligheder. Der findes ikke mange lignende bøger til målgruppen. Kan faktisk kun komme i tanke om Özlem Cekics herlige serie om den selvstændige Ayse? Bogen er endvidere oplagt, hvis man er lidt på udebane i forhold til islam og ens barn fx går i skole med muslimske børn og stiller spørgsmål, hvor man bliver svar skyldig. Kan godt lide at bogen lægger op til, at den bedste måde at blive klogere på hinanden ikke er ved at tale OM – men tale MED. Samtale fremmer jo forståelsen!

Pauline Drasbæk har lavet de varme, indbydende collageprægede illustrationer. “Nour og Nora fejrer Eid” kan bruges fra 0.-3. klasse. Bogen bør stå på alle landets bibliotekshylder. 
Tak, @camillapaul 🕋🍽🧿

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s