VEDSØ-love

Jeg har skrevet det tidligere. Mette Vedsø kendes på de sproglige finurligheder og det kærlige blik for sine medmennesker. Hvilket også findes i de to nyeste illustrerede udgivelser.
.
I “Klub Solskov” går Oskar til håndbold. Oskar er hos far i lige uger og mor i ulige. Oskar forsøger at gøre alle glade – men kan man det? Billedbogen er enkelt og fint illustreret af Line Lisberg Refstrup. Bogen er en del af @dansklaererforeningen s perlerække af billedromaner. Det er en lavmælt og realistisk roman med en genkendelig hverdag. Jeg kan virkelig godt lide romanen for alt det vigtige, der står mellem linjerne! “
.
.
“Ønskekuglen” er tidligere udgivet i 2 bind om pigen Vera. Dejlige bøger. Nu er de genudgivet som en imponerende tegneserieroman med sarte og sprøde illustrationer af Stine Illum. Det fungerer. Veras forældre skal skilles, Vera flytter på landet med sin mor, og skal finde sit ståsted med ny skole, venner og fars kæreste. Det er en skøn udgivelse.
.
Begge bøger vil være gode som værklæsning i 4. klasse (3.-5.). Eleverne vil kunne genkende sig selv. De vil føle sig set og forstået. Ikke talt ned til. Om man vælger den ene eller den anden roman kommer an på klassen. Man kunne også købe et halvt klassesæt af hver – og så læse dem op mod hinanden. Synes de taler så fint sammen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s