Asta Olivia Nordenhof: “Scandinanvian Star: Penge på lommen”.

Nogle gange åbner man en bog uden helt at vide, hvad man skal til at læse. Skønt! Sådan havde jeg det med Asta Olivia Nordenhofs – første bind i en romanføljeton på syv! – “Scandinanvian Star: Penge på lommen”. Vi er på en gård i Nyborg, blandt samfundets underklasse, hvor alle har deres at kæmpe med. I livsnedslag følger vi Kurt og Maggie. Omgangstonen er ofte hård, grænser bliver overskredet. Men der er også dryp af lys, strejf at varme og momentvise håb om andre tider. 
Bogen er ikke sådan at sætte i bås. Nordenhof skriver ikke udpenslende, men alligevel fremstår personerne tydeligt. Hvis du har læst Nordenhofs gode digtsamling “det nemme og det ensomme”, vil du genkende solidariteten med mennesker, som ikke befinder sig på livets solside. “Penge på lommen” vil jeg betegne som en elegant politisk roman. Dermed har jeg høje forventninger til næste bind.

Der er meget at tale om i forhold til fortællegreb og komposition. Fx er selve Scandinavian Star kun indirekte med – nærmest som en indskudt fortælling i fortællingen. Er det Nordenhof selv, der taler? Samtalen kunne også handle om samfund, økonomi og klasse. Romanen vil altså egne sig i læsekredse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s