JENSEN OG DALGAARD-love

Jeg holder altid et vågent øje med @jensenogdalgaard . Forlaget udgiver ikke mainstream, og det tænker i bogen også som værende et fysisk kunstværk – en fornøjelse. Forlaget er med rette mange gange nomineret til – og modtager af – fine priser. Det er heller ikke bange for at udgive udenlandske bøger. Jeg vil fremhæve 3 udenlandske billedbøger, som alle fortjener at finde vej til de små hjem, til bibliotekstimen, madpakkestunden m.m.

Franske Bernard Villot/Antoine Guilloppés “Mefisto”: Om at være hadet – og senere savnet set ud fra en sort kats perspektiv. De skarpe sort/hvide illustrationer understreger fortællingens mørke og lys. Fra 3. klasse.

Spanske Silvia og David Fernádez/Mercè Lópezs “Bagefter”: Dyrene i et cirkus giver hver deres bud på, hvad de tror, der sker, når de dør. Bogen kommer elegant omkring verdensreligionernes syn på døden – og viser at tro er individuelt. Oplagt i kristendomsundervisningen fra 2. klasse, hvis man har oplevet tab i familien eller til de børn, der er begyndt at spekulere på, hvad sker der “bagefter”.

Norske Kaia Dahle Nyhus “Verden sagde ja”: Hvis du, som jeg, var vild med “Liv – den fantastiske bog om evolution”, så er Nyhus’ et fint norsk bud på verdenshistorien fra Big Bang til nu! Verdenshistoriens hårde kendsgerninger bliver formidlet med varme og med illustrationer, hvor tankerne ledes hen på aboriginal-kunst. Oplagt til natur/teknik eller ethvert spørgelystent barn.

Lige nu sendes bøgerne fragtfrit gennem forlagets hjemmeside.

Tak, @jensenogdalgaard 🌱

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s