“Jagten på det gode menneske”

𝙰𝙽𝙼𝙴𝙻𝙳𝙴𝚁𝙴𝙺𝚂𝙴𝙼𝙿𝙻𝙰𝚁 I februar var jeg inde og se BaggårdTeatrets “Jagten på det gode menneske”. Et teaterstykke om Karin Michaëlis – se omtale i feed. Med ét fik jeg et noget mere nuanceret billede af den søde ældre, hjælpsomme dame, jeg havde på min nethinde.

Bogudgivelsen “Jagten på det gode menneske – om Karin Michaëlis” indeholder Julie Maj Jakobsens manuskript til forestillingen, Katinka Bjerregaards lyrik og essays af blandt andre Sine Bang Nielsen, Anna Wegener, Bo Tao Michaëlis. KM var i sin tid en verdensstjerne. Hun skrev om at være kvinde, og ikke mindst om alt det man på daværende tidspunkt ikke talte om: kvinders seksualitet, overgangsalderen, kvinder som er draget af mørket. KM skrev endvidere børnebøger om den eventyrlystne Bibi og et væld af artikler og kronikker.

Bogen kommer flot rundt om mennesket, forfatteren, aktivisten, verdensdamen. Nogle bidrag er til den lette side, andre mere faglige, ligesom der er dem, som er meget bevægende. Jannie Schjødt Kolds “En spraglet buket” må fremhæves – Kold har en fremragende pen. Også Amalie Langballes ærlige “Min veninde Karin” understreger, hvad litteratur kan: give os et rum, hvor vi føler os set. Efter at have set teaterstykket (to gange) var det interessant at læse Julie Maj Jakobsens manuskript. Det åbner op for nye erkendelser. Katinkas lyrik står på en gang så skrøbeligt og stærkt. 
Tak @politikensforlag – men også til @baggaardteatret , @svendborgbibliotek og @statenskunstfond for at Michaëlis ikke går i glemmebogen. Måske næste skridt er, at KM, ligesom mandlige kollegaer som Tom Kristensen m.fl., får en regulær mindestue på Thurø.

På torsdag kan du simpelthen få leveret bogen ved døren for 250 kr! Du skal dog bo i omegnen af Svendborg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s