Bjørn Poulsen: ‘Opkald fra Mælkevejen’

𝙰𝙽𝙼𝙴𝙻𝙳𝙴𝚁𝙴𝙺𝚂𝙴𝙼𝙿𝙻𝙰𝚁 “Alligevel besluttede jeg mig for at genindføre min gamle jerndisciplin og holde tæt. Ikke flere bekendelser. Ikke flere åbne flanker.” Billedhugger Bjørn Poulsens (f. 1959) debutroman ‘Opkald fra Mælkevejen’ tager udgangspunkt i hans eget liv. Poulsen ombestemte sig, åbnede flankerne! ‘Opkald fra Mælkevejen’ er en stærk roman om, hvad det gør ved et menneske at vokse op med en skizofren mor, en fraværende far, og være omgivet af generelt indifferente voksne. Hvad det gør ved et barn at skulle være sin mors primære omsorgsperson? Hvordan påvirker det senere et ungt menneske? Den voksne mand?

Det er en fortælling om, hvordan vi fremstiller os selv og opfattes. Vi får et facetteret indsyn i en verden, som ikke mange færdes i: at være pårørende til en psykisk syg – på godt og ondt. Romanen satte endvidere en masse tanker i gang om klassisk dannelse, om de skuldre vi står på, de spor vi sætter. ’Opkald fra Mælkevejen’ er en bevægende bog om et bemærkelsesværdigt liv. 
Tak @lindhardtogringhof 🚬
// Måske vil du også kunne lide Charlotte Strandgaards “Hans”, som er en hjerteskærende skildring af at være mor til en skizofren søn; Delphine de Vigans mesterlige “Alt må vige for natten” om hendes psykiske syge mor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s