Hédi Fried:“Historien om Bodri”

𝚊𝚗𝚖𝚎𝚕𝚍𝚎𝚛𝚎𝚔𝚜𝚎𝚖𝚙𝚕𝚊𝚛 I dag er det Auschwitz-dag. Den officielle mindedag for holocaust og andre folkedrab. En del af formålet med Auschwitz-dagen er at sikre, at viden om folkedrab bliver videregivet. Dagen skuer ikke kun bagud, men sætter også fokus på aktuelle forbrydelser. 
I dag udkommer Hédi Frieds umådelig fine billedbog “Historien om Bodri”. Bogen fortæller fra et barns perspektiv taktfuldt og lavmælt om at overleve holocaust. Illustratoren Stina Wirséns poetiske fyldepensstreg og mønstre/farvevalg indfanger en tid, der var engang. Fortællerstemmen er tro mod barnets. Usentimental – men samtidig meget effektfuld. Illustrationerne bliver stadig mere enkle, hvilket forstærker fortællingen. “Historien om Bodri” er oplagt til oplæsning og samtale fra 7 år. Synes, man skal købe bogen som klassesæt til historieundervisningen på mellemtrinnet.

Hédi Fried er holocaustoverlever, og har i mange år holdt foredrag for skoleelever om holocaust. Hun har skrevet “Spørgsmål jeg er blevet stillet om holocaust”, som burde stå på alle skoler og gives i fx konfirmationsgave! Fordi: “Vi er her, og vi fortæller om det, der er sket, til alle. Så det aldrig sker igen.” Bogen er oversat af Karen Lise Søndergaard Brandt. // Tak til @forlagetklim for bogen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s