Allan van Hansen: “Jammers Minde”

𝚊𝚗𝚖𝚎𝚕𝚍𝚎𝚛𝚎𝚔𝚜𝚎𝚖𝚙𝚕𝚊𝚛 Har det ambivalent med DRs litteraturprogram: “Øgendahl og de store forfattere”. Synes Øgendahl og det dokumentariske fylder for meget. Når det er sagt, så har jeg fået noget med fra de seks afsnit, jeg indtil videre har set. Forestiller mig, at det enkelte afsnit kan være en god forfatterskabsintroduktion i udskolingen. Tjek endelig også DR Skoles undervisningsmaterialer til programserien.

Afsnittet om Leonora Christina Ulfeldt gav anledningen til, at Allan van Hansens grafiske roman “Jammers Minde” kom ned fra hylden. Har ikke læst Ulfeldts “Jammers Minde”, men fornemmer, at man godt kan begynde med den grafiske roman. Måske fordi jeg var blevet klædt på af TV-programmet? Allan van Hansens streg er på en og samme tid detaljerig og enkel. Jeg kan godt lide den måde, han beskærer et billede på, enkelheden i farvevalget og et skarpt blik for rammende detaljer. Opslagene med en tulipans forfald er virkelig gode. På trods af den tunge historie er den grafiske roman fyldt af humor. Den giver et godt tidsbillede af en helt særlig periode i Danmarkshistorien. 
Når man skal omkring Ulfeldts “Jammers Minde” i undervisningen, ville jeg lægge ud med TV-programmet og den grafiske roman. Personligt må jeg hellere se at få læst originalværket! 
Tak, @forlagetarabesk 🐀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s