Nikolaj Tange Lange: “Antityskland”

𝙰𝙽𝙼𝙴𝙻𝙳𝙴𝚁𝙴𝙺𝚂𝙴𝙼𝙿𝙻𝙰𝚁 “når ord skaber virkelighed. Eller som Hanne Arendt så smukt har formuleret det: “De rigtige ord på det rigtige tidspunkt er også at handle.”

Nikolaj Tange Langes roman “Antityskland” omhandler et venstreorienterede miljø i Berlin. Vi følger fem personer over en uge. Omdrejningspunktet er et kontroversielt foredrag i en lille alternativ boghandel. Et foredrag der sætter sind i kog. Desværre blev de “rigtige ord” sagt alt for sent.

Miljøet i “Antityskland” er fyldt med idealisme og gode intentioner, men også dobbeltmoral, hykleri, fordømmelse og en flirt med det antityske. Romanen runder flere gange 2. verdenskrig, som stadig fylder i dagens Tyskland. Man balancerer konstant på en knivsæg i forhold til ytringsfrihed m.m. 

Romansporet er let læst og ret humoristisk. Den unge læser opfordres til at læse med. Så er der et mere litterært, filosofisk, historisk spor. Dette spor kan måske virke udfordrende, ja, handlingsforstyrrende, men det er samtidig også det, der i min optik gør “Antityskland” læseværdig.

Romanen er oplagt til læseklubber på de videregående uddannelser. Uddrag i samfundsfag, tysk og historie kunne være en mulighed. Jeg forestiller mig, at Nikolaj Tange Lange er interessant i forhold til foredrag fra 9.-. Hermed en opfordring til at lade undervisningsmateriale udarbejde på Gladiators egen fine undervisningsportal: Colosseum.

Tak, Forlaget Gladiator!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s