Benji Davis: “Lille Myr”, Sissel-Jo Gazan/Peter Bay Alexandersen, Mette Vedsø/Signe Kjær

ANMELDEREKSEMPLAR En billedbog er ikke nødvendigvis “bare” en bog for små børn. Der sker rigtig meget på billedbogsscenen. Der bliver udgivet stadig flere billedbøger med noget på hjertet. Omhandlende tunge emner som alkoholiske forældre, død, demens, skilsmisse, omsorgssvigt m.m. Det er selvfølgelig bøger, der kræver samtale/formidling. Derfor er det også hensigtsmæssigt, at man som forælder orienterer sig i de bøger, ens barn kommer hjem med fra fx skolebiblioteket, så man er klædt på, når man senere læser dem sammen. 

Tre bøger med noget på hjertet.

Benji Davis: “Lille Myr”. En skøn fortælling om at være den mindste og hele tiden skulle “stå på tæer”. Davis’ streg og farvevalg leder tankerne hen på tegnefilmklassikeren “Bennys badekar”.

Sissel-Jo Gazan/Peter Bay Alexandersen: “Anton, Hugo og guldhesten”. En magisk realistisk fortælling om at finde vejen tilbage efter at have mistet sin mor/sin livspartner. Alexandersens runde/varme streg gør historien til at bære.

Mette Vedsø/Signe Kjær: Bevægende fortælling om at være i et hjem, hvor ens far har et temperament som et uvejr. Vedsø bruger antydningernes kunst, og Kjær udbygger poetisk med små hints.

Jeg vil bruge de tre bøger i min biblioteks- eller trivselsundervisning fra 1. klasse. De er selvfølgelig også velegnet til oplæsning.

Tak til Forlaget Carlsen, Forlaget Gyldendal og Mette Vedsø

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s