Ari Folman/David Polonsky: “Anne Franks dagbog”

ANMELDEREKSEMPLAR: Noget af det sidste Anne Frank skrev i sin dagbog var: “Det er et mirakel, at jeg ikke har opgivet alle mine idealer, der kan virke helt absurde og upraktiske. Men jeg holder alligevel fast i dem, fordi jeg stadig tror på, at mennesket inderst inde er godt til trods for alt.”

Ari Folman og David Polonsky har på baggrund af “Anne Franks dagbog” skabt en utrolig fin “graphic diary”.

Da dagbogen udkom første gang i 1947, havde faren frasorteret nogle af de seksuelle afsnit og knap så flatterende passager om moderen og de mennekser, familien Frank boede sammen med. Den grafiske dagbog er lavet på baggrund af alt tilgængeligt materiale. Bogen er et unikt indblik i en pubertær, presset piges liv. Den formidler med varme, at Anne havde et særligt blik for sine medmennesker. Hun var humoristisk, egenartet, reflekteret, belæst – og meget opfyldt af sig selv som teen-agere kan være. 

“Anne Franks Dagbog” er en af de mest læste og elskede ungdomsbøger i verden. Den grafiske dagbog tilføjer værket nyt liv. Bogen har stadig meget at sige os, og de fremragende illustrationer hjælper det muligvis lidt svære stof om jødeforfølgelserne på vej. 

Dem som var glade for Herzog/Clantes “Pssst-!bøger”, vil elske denne. Bogen egner sig selvfølgelig også til historieundervisningen. Jeg er overbevist om at store børn såvel som voksne vil finde den grafiske dagbog god og interessant – og mange vil få lyst til at læse den oprindelige bog for at få det hele med.

Tak til Lindhardt og Ringhof // Oversætter: Karsten Nielsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s