Josephine Kuhn/Nanna Hovgaard: “En som os”.

ANMELDEREKSEMPLAR “Du er ikke underlig, du er ikke alene, du er en som os.” Sådan slutter Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard ‘s antisammenligningsbog “En som os”.

Kuhn og Hovgaard står bag den populære podcast “FRIES BEFORE GUYS”, som er en samtalepodcast, “der giver et intimt indblik i at være ung kvinde i 20’erne”.

“En som os” beskæftiger sig med fire hovedtemaer: Seksualitet, angst, forkerthedsfølelser og fællesskab. Som kvinde i 40’erne fik jeg en klump i halsen. Det har aldrig været let at være ung – men hold nu op hvor er der også meget at kæmpe med i dag! Hvis du leger lidt med titlen – kunne der stå “Ensom os’ “!

Bogen er uden omsvøb og vigtig læsning for alle, der kender et ungt menneske. På mit skolebibliotek har vi altid bøger som “Hvad er sex?”og “Den lille bog om tissemænd” m.fl. stående fremme – vi finder dem altid andre steder, end hvor vi placerede dem. Børn og unge har behov for at få perspektiv på deres følelser/krop, så de kan spejle sig og få et sprog for deres virkelighed. Som der står i bogen: “Når vi lytter til musik og podcasts eller læser en bog, får vi adgang til at lære om det inderste i andre mennesker. Som et glughul ind i andres sind”.

Jeg vil købe en stak til udskolingsklasserne og sprede dem lidt rundtomkring … Hvis du selv har et ungt menneske i huset, ville jeg straks købe bogen. Og så fik jeg en gang et godt råd: Når vores unge vil tale, skal vi kaste alt, hvad vi har i hænderne!

Tak til Gyldendal🤸🏻‍♀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s