Frøydis Sollid Simonsen: “Dyr (sorteret efter alder)”

𝙰𝙽𝙼𝙴𝙻𝙳𝙴𝚁𝙴𝙺𝚂𝙴𝙼𝙿𝙻𝙰𝚁: “Hvad er det nye ved bitterheden, hvad er det gamle, hvad har hun sparet på, og hvor længe. Jeg tænker, at begæret efter lykke i sidste instans er begæret efter at eksistere.”

Norsk/danske Frøydis Sollid Simonsen har skrevet en lille rørende bog, som ikke sådan lader sig beskrive: “Dyr (sorteret efter alder)”. Det er et leksikalsk værk om mere eller mindre kendte dyr; en bog om sorgen når man langsomt mister sin elskede farmor til demens; det er også en slags skriveterapi efter en ulykke … 

Hjernen går nogle gange de mærkværdigste veje, den associerer. At læse bogen er på sin vis som at læse en lang associationsrække. Det er smukt, poetisk og særegent. 

Forfatteren har selv illustreret bogen. Ved første øjekast ligner det noget fra gamle anskuelsestavler – men de er heller ikke, hvad de giver sig ud for. Der bliver leget med virkeligheden og dens konstruktion.

Hvor ville det være fint i udskolingen i dansk at læse Frøydis Sollid Simonsen og skrive “sollid simonsensk”. Fx i arbejdet med minder kunne man lave øvelsen: Hvilket dyr kan sættes i forbindelse med dit minde?

Tak, Forlaget Vild Maskine 𓄁

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s