Puk Qvortrup: “Ind i en stjerne”

Anmeldereksemplar. Har gået lidt rundt om mig selv, da jeg mangler ord til at beskrive Puk Qvortrups selvbiografiske debutroman “Ind i en stjerne”. Da Puk var 26 år, mistede hun sin mand, der fik hjertestop under et halvmaraton. De havde en søn på to år og ventede deres andet barn. Qvortrup har i sin roman evnet ganske usentimentalt at skildre tiden efter. “Ind i en stjerne” er hudløs ærlig, fyldt med kropsvæsker, forbudte følelser, tegn, sorg, kærlighed og stjerner. Qvortrup kan virkelig skrive, og romanen har et godt flow uden en masse udpenslinger/understregninger af pointer.

“Ind i en stjerne” er en smuk roman om at miste og finde tilbage igen. Bogen er bevægende, menneskeklog og vigtig. For hvor går vi hen med vores sorg? Hvad stiller vi op med mennesker, der er i sorg? Hvad kan vi egentlig kræve af et menneske i sorg? Hvad kan man kræve af sig selv, hvis man er i sorg? Der gives ingen konkrete svar – men mange episoder til refleksion og spejling.

Jeg var berørt af Naja Marie Aidts “Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage”, som omhandler, hvordan Aidt blandt andet brugte litteraturen i sin sorgproces efter at have mistet sin søn. Qvortrup har (selvfølgelig) en anden type sorg, romanen et andet greb, men “Ind i en stjerne” fortjener samme udbredelse som Aidts!

TAK, Puk Qvortrup ✨

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s