Eva Tind: “Ophav”

“Mennesket kommunikerer via tegn og symboler. Vi kan generere et ubegrænset udvalg af ord og begreber og blande viden fra forskellige felter og danne nye, love sociale relationer og teknologier. Vi skelner mellem fortid, nutid og fremtid, og vi ved, hvad der skiller det virkelige fra det forestillede. Det gør det svært at være til stede i nuet. Dyr er modsat mennesket til stede lige nu.”

“Ophav” handler om en far, en mor og en datter, der alle må rejse ud for at finde hjem. Man kan sætte mange prædikater på Eva Tinds roman “Ophav”: miljø, samfund, natur, kønsroller, forældre, parforhold, OPHAV … Noget vakte dog særlig genklang i mig, og det var det med at åbne op for det intuitive, men også det overnaturlige. I den forbindelse kom jeg til at tænke på Murakamis værker, hvor det overnaturlige og virkelige går hånd i hånd. Jeg er selv optaget at være åben for det overnaturlige. Hvor var det befriende at læse en dansk roman, som så selvfølgeligt og ubesværet beskæftiger sig med lige netop det. 

“Ophav” er en særegen, smuk, livsklog og meget anderledes roman om, ja, livet med alle dets facetter. “Ophav” er velfortjent nomineret til DR Romanprisen 2020 – nemlig en perfekt bogklubbog.

Af hjertet tak Eva Tind – god og strålende sommer!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s