Lise Villadsen: “Slet beviserne”

I dag lancerer Red Barnet kampagnen “Et øjeblik for dig – Et ungdomsliv for mig”. På Red Barnets hjemmeside kan man gå ind på “SletDet” og finde råd og få rådgivning, hvis man oplever, at der er blevet delt et intimt billede af én. Siden henvender sig endvidere til forældre/omsorgspersoner, undervisere m.m. Se her: https://redbarnet.dk/sletdet/
.
.
Lise Villadsen har skrevet den gode, realistiske ungdomsroman “Slet beviserne”. Bogen omhandler Thor, der ikke har gennemtænkt konsekvenserne, da han deler et intimt billede af en fuld veninde. Bogen indgår i BØRNEBØGER letlæsningsserie Zoom. Man får altså et værk, der er, ja, letlæst på trods af sit tunge emne. Vi får kun historien fra Thors vinkel. I forhold til en undervisningssituation vil historien egne sig til fx klassensamtaler, skriveøvelser som en kronik, debatindlæg, dagbogsider fra pigens vinkel, o.s.v.
.
.
Bogen kan læses fra 14 år. Den er oplagt til undervisning – men også som frilæsning. Jeg var glad for Villadsens debutroman “Tigerhjerte”. Se eventuelt omtale andetsteds. 
.
.
Hvis du til næste skoleår skal arbejde med SoMe i undervisningen, vil jeg anbefale romanen “Hybenhjerte” af Jane Susanne Andersen og novellen “Sukkermusen” af Jesper Wung-Sung fra den stærke samling “Mellem os”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s