Katrine Marie Guldager: “Et rigtigt liv”

“En af de vigtigste ting, vi skal lære her i denne verden, er at stå udenfor, sagde hun. – Kan man ikke dét, kan man ingenting.”
.
I Katrine Marie Guldagers roman “Et rigtigt liv” følger vi Hellerup-drengen Filip fra barnsben til han er midt i livet. Vi følger hans søgen efter et “rigtigt” liv, men pejlemærkerne bliver de forudsigelige for en mand fra den samfundsklasse. Filip bruger desværre aldrig helhjertet sin mors råd om, hvor vigtigt det er at kunne “stå udenfor”.
.
Guldagers sprog flyder, og handlingen har et godt drive. Katrine Marie Guldager​ har mange strenge at spille på. “Et rigtigt liv” kan som romantype sammenlignes med “En uskyldig familie”.
.
“Et rigtigt liv” er en roman om et liv, hvor man kan vælge fra øverste hylde, som vi kender det fra fx Blæsbjergs “Desertørerne” og Andersens “Hambros Allé 7-9-13”. Alle de muligheder der ikke nødvendigvis gør det lettere at træffe de “rigtige” valg, skabe et “rigtigt” liv. Det er en god roman om samfundet, valg, forelskelse, kærlighed, venskab, familie, sorg, skæbne. Romanen minder os om, hvor vigtigt det er at turde stå udenfor, mærke hvad det gør ved én og handle derudfra.
.
Tak til Forlaget Gyldendal​ 🥂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s