Dorte Lilmose: “Insektvinger er gennemsigtige i lyset”.

AD// “Jeg troede, jeg kunne sige mere, men uden hende er jeg stadig et ufærdigt puslespil. Hvordan skulle dine forældre kunne gætte det? sagde hun, og det lød ikke som et spørgsmål, da hun spurgte.”

En forfatter har en gang sagt, at en novelle skal ramme sin læser som et trælår: hårdt og præcist. Hvilket faktisk er betegnende for Dorte Lilmose ‘s lille novellesamling: “Insektvinger er gennemsigtige i lyset”.

Sin lidenhed til trods formår de 11 noveller at gøre indtryk og sætte aftryk. Novellerne omhandler blandt andet emnerne: at være anderledes/fremmed, sygdom, seksualitet, overgreb, sorg, venskab. Samlingen er god til udskolingens første møde med genren, som eksamenstekster, frilæsning.

Jeg er glad for noveller, de er perfekte, for eksempel når det kan være svært at finde tiden til læsning over længere stræk. Samlinger som jeg på det seneste har læst med stor fornøjelse: Gunhild Øyhaug: Knuder, Caroline Albertine Minor: Velsignelser, Anton Tjekhov: Om kærligheden og Alice Munros er bare generelt fremragende.

Tak, @TURBINE forlaget 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s