Anne Cathrine Bomann: “Hvad ingen ved”

“Usynlige mennesker taler ikke”.

Imse og Jonas er halvbrødre. Imse er vild med filosofi, Jonas med bordtennis. Imse har ingen venner, Jonas har mange. Vi følger dem på skift. To forskellige stemmer. En på vej op, en på vej ned.

“Hvad ingen ved” er Anne Cathrine Bomanns ungdomsromandebut. Bomann er psykolog og tidligere danmarksmester i bordtennis. Begge dele har afsat spor i romanen.

Imse kæmper med sit temperament, mobning og en fraværende far. Imse gør alt for at være usynlig, så han ikke kommer i problemer. Jonas er bordtennistræner, han forelsker sig i en af de yngre drenge – hvad stiller man op med sådanne følelser?

Mobning, ensomhed og fraværende voksne beskæftiger mange børne- og ungdomsbøger sig med, men jeg har ikke tidligere læst om pædofili. De vigtige emner bliver behandlet med nænsomhed og troværdighed.

Vi ved hvor lidt der nogle gange skal til for at ændre et ungt menneskes livsbane: at nogen SER dem, får dem til at tale, mærke deres værd. For Imse bliver det læreren, der gør en forskel. For Jonas er det en ensom proces – men det behøver ikke at være sådan, som Bomann sluttelig pointerer.

“Hvad ingen ved” er for mig en klassisk, realistisk ungdomsbog. Som skolebibliotekar savner jeg realistiske ungdomsromaner med en dreng som hovedperson. Her er én! Bogen er oplagt til brug i danskundervisningen i udskolingen.

Mange tak for bogen Anne Cathrine Bomann – forfatterside

// Er du til stram, filosofisk litteratur vil jeg anbefale Bomans voksenroman “Agathe”.

// Tjek Jonas Kleinschmidt ‘s “Drengene” og Lise Villadsen ’s “Tigerhjerte” hvis du, som jeg, er til realistiske ungdomsbøger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s