Henrik Palle: “Thomas Winding – En stemme i tiden” / Alberte Winding: “Kastevind – erindringsglimt fra en barndom”

 “Life is what happens to you while you’re busy making other plans.” siger Thomas Windings store idol John Lennon. Windings datter Alberte fortæller om sin far: “Hvor han i sin ungdom måske ikke havde kunnet være den helt optimale far for sine egne børn på grund af et andet fokus, blev han som midaldrende, fuldtidsfreelancer en yderst omsorgsfuld bedstefar.” 
Jeg har parallellæst Henrik Palles “Thomas Winding – En stemme i tiden” og Alberte Windings “Kastevind – erindringsglimt fra en barndom”. Henholdsvis en fabulerende krønike og, ja, erindringsglimt. I disse autofiktionstider er det så herligt at få sat flere stemmer på en tid, et minde, en erindring.   Thomas Winding kan af gode grunde ikke give sit besyv med, men Henrik Palle har talt med mange personer, der kendte Thomas – og et lignende billede tegner sig faktisk.   Alberte Winding indleder sin bog med: “De tror alle, at det handler om detaljerne. Men sådan fungerer hukommelsen ikke. Vi husker med vores følelser. Virkelige minder er noget rod.” Det er en vigtig præmis at have med sig, når man læse et autofiktivt værk.   Jeg synes, man skal læse bøgerne som et sæt. For ikke meget er enten sort eller hvidt.
// Se eventuelt omtalerne af Alberte Windings “Kastevind – erindringsglimt fra en barndom” og Henrik Palles “Thomas Winding – En stemme i tiden” i mit feed. Vil også anbefale at se programmet Kulturdynastier: Familien Winding på DrK: https://www.dr.dk/tv/se/kulturdynastier/kulturdynastier-2/kulturdynastier-familien-winding

Processed with VSCO with f2 preset

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s