Jonas Kleinschmidt: Drengene

“Så rejste vi os alle sammen op, stak glasset i vejret og følte os som den hær, vi altid havde været. Det her var sammenhold, det her var drengene, det her var alle for en, det her var livet.”
Vi følger Jakob og hans fire venner fra 0. klasse til 9. klasse, hvor de skilles under tragiske omstændigheder. “Drengene” kaldes de af alle, hvilket også er titlen på Jonas Kleinschmidts roman. Vi ved fra begyndelsen, at det går galt, vi følger side for side derouten. “Drengene” er en skræmmende roman om usund gruppedynamik, og hvad der sker, når man altid siger: JA! Det er også en roman om voksne, der ikke tager ansvar, er fraværende. Romanen har et destruktivt drive, som vi kender det fra de stærke romaner Ditte Wieses “Provinspis” og Johanne Algrens “Louis 211092-2922”. 
Hvis du som forældre ikke synes, du skal blande dig i dit unge barns liv, så læs “Drengene”! Romanen kan også fungere som et godt afsæt i undervisningen i forbindelse med snak om alkoholpolitik eller i arbejdet med temaet venskaber.
Tak til Forlaget Turbine for bogen.

Processed with VSCO with f2 preset

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s