“Hvad er der i vejen, Kain?” af Peter Mouritzen

“Men som sagt ved vi det ikke. Vi må tænke os til det. For Gud, der skabte mennesket, skabte også vores forstand. Og den skal da bruges!”
 
Som kristendomskundskabslærer er historien om Kain og Abel en af de sværeste bibelfortællinger at formidle til indskolingselever. Hvordan kan en bror slå sin egen bror ihjel? Peter Mouritzen er med sin 13. Bibelstærk-bog nået til netop denne fortælling. I Mouritzens udlægning “Hvad er der i vejen, Kain?” 
 
Historien om Kain og Abel er nemlig utrolig vigtig i al sin voldsomhed, for den handler om forbudte men meget genkendelige følelser som jalousi og misundelse. Nogle af de bedste samtaler jeg har i min KR-undervisning er faktisk i arbejdet med Kain og Abel. Børn ved selvfølgelig godt, at man ikke må slå ihjel, men de synes, det er befriende at kunne tale om de forbudte følelser. Derfor er titlen også yderst velvalgt, for hvis nu Kain havde fortalt om sine følelser, var det vel ikke endt så galt?
 
Mouritzen skriver altid med vid, varme og humor også i denne svære fortælling. Næste gang jeg skal undervise i Kain og Abel, vil jeg benytte Mouritzens version.
 
Maria Buchmanns enkle og dystre illustrationer er et godt match.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s