“Hader, hader ikke”: Glenn Ringtved/Otto Dickmeiss, og “Mowgli”: Sarah Engell/Cato Thau-Jensen

 

Siden Dansklærerforeningen søsatte deres fremragende serie af billedromaner er der kommet flere og flere bøger med illustrationer – også til de ældre elever. Hurra for det!

Forlaget Carlsen har lige introduceret en serie af billednoveller, netop til de ældre elever – og hvilken begyndelse. De to første i serien er “Hader, hader ikke” af Glenn Ringtved/Otto Dickmeiss, og “Mowgli” af Sarah Engell/Cato Thau-Jensen.
 
Hvis jeg havde en udskolingsklasse, ville jeg høre “Taberens Søn” af Allan Olsen og “Solen er så rød, mor”. Vi skulle tale om fraværet af mødre, og betydningen af illustrationer – i dette tilfælde meget forskellige. Se på nogle af Informations geniale “Elsker/elsker ikke”, og lave vores egne.
 
Hvis du kender et ungt menneske, som ikke er så vild med at læse, så ville jeg fluks erhverve mig “Hader, hader ikke”. Dickmeiss’ illustrationer er som altid fuldstændigt blændende, og den knugende historie er til at forstå. “Mowgli” er til den trænede læser – som er vild med tomme pladser og små hints.
 
Tak for tilsendte, Forlaget Carlsen 
IMG_8461

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s